Menü Arama

Samsung, 4 GB LPDDR4 mobil RAM üretimine başladı

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Samsung, 4 GB LPDDR4 mobil RAM üretimine başladı

64-bit destekli ilk mobil işlemcilerin piyasaya sürülmesi, akıllı telefon ve tablet bilgisayarlarda daha yüksek kapasiteli belleklerin kullanımını da mümkün kılıyor. Bu hususta ilk hamle, yarı iletken endüstrisinin yenilikçi oyuncusu Samsung tarafından yapıldı. Daha önce sunucular için DDR4 bellek üretimine geçen Güney Koreli firma, bugünkü açıklamasıyla mobil cihazlar için 4 GB LPDDR4 modüllerini üretmeye başladığını müjdeledi.

İlk 2 GB LPDDR3 ve 3 GB LPDDR3 belleklerinin de tedarikçisi olan Samsung, rakip bellek firmaları için de üretim yaparak piyasanın hakimi haline gelmiş durumda. Mobil cihazlar için LPDDR4'e geçiş yapan ilk ismin Samsung olmasına pek şaşırmamak gerekiyor.

Yeni nesil belleklerin 20 nm üretim süreci teknolojisiyle geliştirildiğini bildiren tecrübeli üretici, bu donanımların mevcut DDR3 bilgisayar RAM modüllerinden iki kat daha yüksek hızlara çıktığını iddia ediyor. 3.200 Mbps veri giriş/çıkış oranına sahip LPDDR4 bellekler, aynı zamanda 1,1 volta kadar inen voltaj değeriyle LPDDR3 seleflerinden %40 daha az güç tüketimi gerçekleştiriyor. Samsung'un konuyla ilgili açıklamasında, mobil RAM endüstrisinde yeni bir çağın başlangıcında olduğumuza dikkat çekiliyor ve bu gelişmenin geniş ekranlı Ultra HD telefon dönemine yetişmesi için çalışıldığı ifade ediliyor.

Dolaylı yoldan Galaxy Note 5 modelinde 4 gigabaytlık bir RAM ve Ultra HD panele yer verileceğini doğrulayan Samsung, 2 GB LPDDR4 ve 3 GB LPDDR4 modüllerini müşterilerine sunmaya başlamış. 2015 başında 4 GB LPDDR4 tedariğine de başlayacağını aktaran üretici, en yüksek kapasiteli mobil belleği olmasa bile 3 GB'lik LPDDR4 belleklerini Galaxy S6 akıllı telefona entegre edebilecek durumda. Uzak Doğulu firmanın iki süper telefonu hakkında yeni gelişmeler için bizi takip edin.