Menü Arama

Samsung bükülebilen ekranların üretiminde gecikme yaşanabileceğini açıkladı

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Samsung bükülebilen ekranların üretiminde gecikme yaşanabileceğini açıkladı

Akıllı telefonlarda gelinen teknolojinin birbirini tekrarlaması artık farklı teknolojilerin üretimine olan ilgiyi artırıyor. Bunların en büyük örenği Google Glass olurken, tüm teknoloji meraklıların heyecanla beklediği bir diğer yeni teknoloji ise bükülebilir ekran.

Özellikle Güney Kore’nin teknoloji devleri LG ile Samsung arasında süren bu teknolojinin savaşında LG ilk bir adım daha önde gözükse de Samsung özellikle tanıtımda öne çıkmayı başarıyor.

LG’nin devlet ödeneği de almayı başardığı bükülebilir ekran teknolojisinde Samsung ise üretim kısmında yaşadığı problemden dolayı gecikme yaşanacağını belirtiyor. OLED ekranların dayanıklılığını artırmak için yapılan kapsülleme işleminin yeteri kadar verimli olmadığı ve Vitex System tarafından geliştirilen yeni bir kapsülleme teknolojisinin üzerinde deneyler yapıldığı açıklandı.

Eğer ki bu kapsülleme işlemi başarılı olur ve seri üretimde yeteri kadar verim elde edilirse ilk esnek ekranlı cihazların bu sene sonuna doğru çıkması en muhtemel zaman dilimi olarak gösteriliyor.