Menü Arama

Giyilebilir cihazlar için 14 nm'lik ilk çipsetin seri üretimi başladı

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Giyilebilir cihazlar için 14 nm'lik ilk çipsetin seri üretimi başladı

14 nm üretim süreci teknolojisinden mobil sektörün birçok alanında faydalanan Samsung, amiral gemi telefonlarından giriş seviyeye kadar birçok telefonunda kendi üretimi olan 14 nm çipler kullanıyor. Bugün 3D FinFET mikromimarisiyle geliştirdiği yeni bir yarı iletken tanıtan firmanın System LSI departmanı, giyilebilir cihazlar için ilk 14 nm çipsetin seri üretimine başladığını duyurdu.

Çift çekirdekli Cortex-A53 işlemciyle donatılan Exynos 7270 Dual adlı çipset, Samsung'un SiP ve ePoP paketleme teknolojilerinden faydalanarak LTE modem, Wi-Fi, Bluetooth, FM, GPS, GLONASS, BeiDou desteğine sahip CPU ve GPU'nun bulunduğu katman üzerine güç yönetim çipi, DRAM ve NAND bellek çiplerini yerleştirerek hem enerji tasarrufu sağlıyor hem de dört farklı baskılı devre kartı unsurunu 100 milimetrekarelik alana sığıdırmayı başarıyor.

Seri üretimi başlayan Exynos 7270 Dual büyük ihtimalle Samsung'un yeni akıllı saatinde kullanılacak. Şimdilik Gear S3 olarak isimlendirilen saatin gelecek yıl MWC 2017 konferansında Galaxy S8 ile birlikte tanıtılacağı tahmin ediliyor.