Menü Arama

Galaxy S8'de kullanılacak Exynos 8895 çipset resmen duyuruldu

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Galaxy S8'de kullanılacak Exynos 8895 çipset resmen duyuruldu

Geçtiğimiz yıl sonunda internete sızan ve o zamandan bu yana ismi Galaxy S8 ile birlikte anılan yeni Exynos çipseti bugün resmiyet kazandı. Samsung, 10 nm FinFET üretim süreci teknojisiyle geliştirdiği Exynos 9 serisi yongada sistem çözümünü resmen detaylandırdı.

Exynos 8895, iki işlem kümesinde toplam sekiz çekirdekli işlemciyle karşımıza çıkıyor. Performans tarafında Samsung'un Mongoose kod adlı ikinci nesil Exynos M işlemcisiyle donatılan yarı iletken çözüm, enerji tasarrufu odaklı kümede ise yine Cortex-A53 işlemcisini kullanıyor. Tasarım değişiklikleri ve 10 nm üretim sürecinin de etkisiyle işlem performansında %27 artış ve enerji tüketiminde ise %40 düşüş öngörülüyor.

GPU tarafında ARM'nin yeni Mali-G71 tasarımının 20 çekirdekli versiyonunu kullanan Exynos 9, önceki nesil Exynos yongalara kıyasla %60 grafik performans artışı vaat ediyor. Böylece VR uygulamalarının 4K çözünürlük ve düşük gecikmeyle rahatlıkla çalıştırılabildiği vurgulanıyor.

Seri üretimine başlandığı doğrulanan Exynos 8895, Samsung'un gelecek ay tanıtması beklenen Galaxy S8 ve Galaxy S8+ telefonlarına güç verecek. Koreli üreticinin 1 Gbit mobil veri hızına ulaşan bir modemle piyasaya süreceği ilk çipset olan yarı iletken çözüm, 2017 ikinci yarısında yine Samsung tarafından geliştirilen yeni nesil Shannon 330 modem çipiyle yenilenecek.