Menü Arama

Galaxy Note 4'ün teknik özellikleri ön sipariş ilanıyla birlikte sızdı

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Galaxy Note 4'ün teknik özellikleri ön sipariş ilanıyla birlikte sızdı

Samsung, dördüncü nesil Galaxy Note telefonunu üç hafta sonra tıpkı önceki üç yılda olduğu gibi Berlin, Almanya'da dünyaya tanıtacak. Uzak doğuda büyük ilgi gören Note telefonu için Çin'de pazarlama faaliyetlerine şimdiden başlayan tecrübeli üretici, üst düzey aygıtlarını tanıtıma kadar gizli tutmayı başarsa da erken davranan satıcılara ve test sonuçlarının donanım ifşalarına engel olamıyor. Önce AnTuTu performans aracında listelenen Galaxy Note 4, şimdi de Endonezyalı alışveriş sitesi Erafone.com tarafından detaylandırıldı. Note 4 için hazırladığı ön sipariş sayfasını erkenden yayımlayan satıcı, merakla beklenen süper telefonun Endonezya için çıkış fiyatını da paylaşmaktan geri durmadı: 9.499.000 Endonezya Rupiahı (~1750 TL).

Yapısında barındırdığı 5,7 inçlik Super AMOLED ekran ile mobil pazardaki en iyi panele sahip telefon ünvanını ele geçiren Galaxy Note 3, bununla yetinmeyip 3 GB sistem bellekli ilk akıllı telefon olmuş ve microUSB 3.0 portuyla en güncel USB veriyolu protokolünün mobil sektördeki ilk temsilcisi haline gelmişti. Donanımsal yenilikleriyle öne çıkan suni deri arka kapaklı Note 3'ün halefi olacak Note 4 de önemli donanım güncellemelerini beraberinde getirecek. Bunların başında 64-bit mimarili yongada sistem çözümü ve yeni sistem belleği modülü geliyor.

Yine 5,7 inçlik bir Super AMOLED ekran kullanacak olan Note 4, Quad HD (2560 x 1440 piksel) çözünürlük standardını benimseyerek 515 piksel yoğunluğuna ulaşacak. Cihazın uluslararası sürümlerinden birinin 2,5 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 805 yongaya sahip olacağı biliniyor. İkinci uluslararası versiyon olan N910C model numaralı cihaz ise, 20 nm'lik Exynos 5433 çipinden gücünü alacak. 64-bit ARMv8 mimarisini kullanan dört çekirdekli Cortex-A57 ve 1,3 GHz dört çekirdekli Cortex-A53 işlemcilerin yer aldığı bu yongada sistem çözümü, yine ARM imzalı üçüncü nesil Midgard mimarisini kullanan Mali-T760 GPU'suyla yeni nesil mobil grafik işlemci kervanına dahil olacak. Bu ön sipariş ilanı sayesinde ayrıca yeni Note telefonunun son donanım sürprizinin 4GB LPDDR4 RAM olacağını da öğrenmiş bulunduk.

En yeni Samsung donanımlarıyla rakiplerinin birkaç basamak üstünde bir fiziksel tablo ortaya koyan telefon-tablet melezi, kamera tarafında da muhtemelen OIS -Optik Görüntü Sabitleyici- teknolojili 16 MP'lik yeni Samsung ISOCELL kamera sensörünü benimseyecek. Yeni RAM modülü dışında bizi şaşırtmayan bu son teknoloji donanımın aynen sizlere aktardığımız şekliyle 3 Eylül'de resmiyet kazanmasını ümit ediyoruz. Büyük ekranlı iPhone yüzünden satış kaybı yaşamak istemeyen Samsung'un donanım üretiminde sahip olduğu gücü, önümüzdeki ay yeniden alevlenecek rekabette kullanacağı böylece netleşmiş oldu. Dünya devleri arasındaki mücadelenin kazananı kim olur bilinmez, ancak mobil sektörün son yıllarda yavaşlayan yenilikçilik kanadında büyük bir hareketlenme olacağı kesin.