Menü Arama

Samsung, Galaxy Note 4'ün göz tarama teknolojisini doğruladı

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Samsung, Galaxy Note 4'ün göz tarama teknolojisini doğruladı

Samsung'dan yeni telefon-tablet melezini ilgilendiren ilk açıklamalar gelmeye başladı. Firma, Samsung Exynos adlı Twitter hesabından paylaştığı bu görüntüyle yeni telefonlarında göz tarama teknolojisine yer vereceğini resmen doğruladı. Geçen seneden beri birkaç kez gündeme gelen retina taramayla güvenlik kilidini aşma yöntemi, ilk kez Galaxy Note 4 melez telefonunda kendine yer bulacak gibi görünüyor.

Henüz detayları bilinmeyen bu teknolojinin Samsung çözümlerine özgün bir fonksiyon olacağını ifade eden mesajdaki görüntü, bu yöntemin mobil ödemelerde kimlik tespiti için kullanılabileceğine işaret ediyor. Apple'nin büyük başarı yakalayan Touch ID biyometrik sensöründen sonra gelecek olan bu hamleyle güvenlik amaçlı geçişlerin kolaylaşması ve cihaz kullanıcılarına daha güvenli bir mobil deneyim sunulabilmesi amaçlanıyor. Teknolojinin entegre edileceği ilk aygıt ya da aygıtlar, büyük olasılıkla IFA 2014 tüketici elektroniği fuarında sergilenecek.

Galaxy Note 4'ün 5,7 inç büyüklüğünde Quad HD (2560 x 1440 piksel) Super AMOLED ekran, 16 MP OIS destekli Sony IMX240 kamera sensörü, 64-bit işlemcili ve Mali T760 GPU'lu Exynos 5433 çipsetle donatılması bekleniyor. Daha önce bir Samsung yöneticisinden gelen açıklama, aygıtın farklı bir ürün formunda sunulacağını doğrulamıştı.