Menü Arama

Galaxy S6 ve S6 Edge'nin kamera özellikleri

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Galaxy S6 ve S6 Edge'nin kamera özellikleri

Samsung, bugün resmi blog sitesinden Galaxy S serisi telefonların son yıllardaki kamera donanımda gösterdiği gelişmeleri detaylandırdı. Geçen seneki 16 megapiksellik ISOCELL sensörünün üstün başarısına dikkat çeken ve Galaxy A telefonlarındaki 5 MP ön kamerayı öven firma, 2015 amiral gemisiyle yenilikçiliğini sürdürme sözü verdi.

Yaklaşan Galaxy S6 tanıtımı dikkate alınarak hazırlandığı açıkça görülen bu rapor, S6'nın kamerasıyla alakalı hiçbir teknik detay içermiyor. Ancak Samsung iddiaları hususunda yüksek tutarlılığa sahip Sammobile, bugünkü haberiyle bu eksikliği fazlasıyla gidermeyi başardı. S6 ve üç taraflı esnek ekrana sahip Galaxy S6 Edge modellerine eşlik etmesi beklenen kamera sensörlerini model numarasına kadar açıklayan güvenilir kaynak, Samsung'un yeni kamera ve galeri uygulamalarına da değindi.

Arka tarafta 20 MP, önde ise 5 MP'lik bir Samsung üretimi donanımın mevcut olacağını bildiren Sammobile, Android 5.0 Lollipop işletim sistemiyle artan kamera uygulaması fonksiyonlarından faydalanan bir profesyonel çekim modunun varlığından bahsetti. Ayrıca galeri uygulamasının da kolay kullanımı esas alınarak yeniden tasarlandığı ifade edildi.

Sitenin bir Galaxy S6 prototipini inceleme fırsatı bulan kaynağı üzerinden aktarılan bu bilgiler, bahsi geçen sensörlerin üretiminde verim sıkıntıları yaşadığı bilinen Samsung'un üretim kapasitesine göre 1 Mart'taki tanıtımda farklılık gösterebilir. Daha kısıtlı satış hacmine sahip olacak S6 Edge'nin 20 MP'lik sensörle donatılması ve Galaxy S6'nın dış kaynaklı (Sony) veyahut bir başka Samsung CMOS sensörüyle piyasaya sürülmesi gibi ihtimaller bulunuyor.