Menü Arama

Galaxy S7 ve S7 edge 55 milyon satış barajını aştı

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Galaxy S7 ve S7 edge 55 milyon satış barajını aştı

Yaklaşık 14 ay önce dünya genelinde satışa sunulan ve bir ayda 10 milyon barajını aşan Galaxy S7 serisi satış hususunda bir kilometre taşını daha geride bıraktı. Strategic Analytics tarafından yayımlanan ve Güney Kore'nin resmi haber ajansı Yonhap News tarafından paylaşılan rapora göre, Galaxy S7 ve S7 edge'nin toplam satış rakamı 55 milyonu geride bıraktı.

2017 ilk çeyreğinde 7,2 milyon satan S7 ve S7 edge, elde edilen bu başarıyı kısmen Galaxy Note 7'ye de borçlu. Ağustosta satışa çıkan Note 7, patlamaya meyilli batarya dizaynı yüzünden iki ay sonra toplatılmıştı. Daha sonra S7 serisinde fiyat indirimine giden, yeni pazarlama faaliyetleri yürüten ve farklı renk seçenekleri geliştiren Samsung, bu sayede 2016 amiral gemi telefonlarını Note 7'den doğan boşluğu doldurmak için kullanmıştı.

S7 serisi Galaxy S8 ve S8 Plus'ın satışa çıkmasıyla ikinci plana düşmüş olsa da henüz yeni satış başarıları elde edilmeyeceğini söylemek için erken. Zira yeni telefonlarını çok daha yüksek fiyatlarla piyasaya süren Samsung, doğrudan S7'lerin halefini üretmek yerine S8'leri bir üst fiyat seviyesine konumlandırdı. Bu yüzden uygun fiyatlı Galaxy S7 ve S7 edge'nin çok satanlar listesini bir süre daha süsleyeceği kesin.