Menü Arama

Samsung'un kırılmaz OLED ekran teknolojisine ABD'den onay

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Samsung'un kırılmaz OLED ekran teknolojisine ABD'den onay

Esnek ekran teknolojileri üzerine yıllardır araştırma yürüten Samsung, dünyanın ilk katlanabilir ekranlı telefonunu piyasaya sürme yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bugün teknoloji gündemine oturan yeni kırılmaz ekran teknolojisi, Samsung'u bu hayaline bir adım daha yaklaştırdı. Birkaç ay önce ilk lansmanı gerçekleştirilen Samsung'un plastik koruyucu kaplamaya sahip kırılmaz OLED ekran teknolojisi, ABD'nin Çalışma Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir laboratuvar tarafından resmen sertifikalandı.

Son birkaç yıldır esnek OLED ekran üretimi yapmakta olan Koreli üretici, bu esnek panelleri koruyucu camla tüketicinin kullanımına sunmak zorunda olduğu için kenarlarına kavis verilmiş Edge telefonları dışında istediği esnek ekran uygulamalarını hayata geçirememişti. Ancak ABD'den askeri düzeyde dayanıklılık sertifikasıyla kullanım izni alan yeni panel, esnek plastik kaplama sayesinde firmanın katlanabilir akıllı telefon hülyasına kapı aralamış oldu.



1,2 metre yükseklikten 26 kez düşürme testi uygulanan, -32 ile 71 derece arasında sıcağa maruz kalan 'kırılmaz' OLED ekran, tüm testleri hasar almadan tamamlamayı başardı. 1,8 metreden yapılan düşürme testlerinde dahi hasar almayan panelin sadece akıllı telefonlarda değil, mobil oyun konsolları, tablet bilgisayarlar, araç için bilgi ve eğlence sistemleri ve askeri ekipmanlarda kullanılması bekleniyor.


Henüz Samsung'un bu panel teknolojisiyle üretime ne kadar yakın olduğu bilinmiyor. Yayımlanan basın açıklamasında şirketin seri üretime hazır olduğu beyan edilse de henüz kırılmaz ekranlı ilk cihazın 2018'den önce satışa çıkacağına dair bir işaret mevcut değil.