Menü Arama

Samsung, OLED teknolojileri geliştiren Novaled firmasını 347 milyon dolara satın aldı

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Samsung, OLED teknolojileri geliştiren Novaled firmasını 347 milyon dolara satın aldı


OLED ekran pazarının büyük bölümünü elinde bulunduran Samsung, OLED TV üretiminde yaşadığı sıkıntıları gidermek ve LG'nin panel teknolojileriyle ilgili davalarında elini güçlendirmek adına son dönemde yatırımlarına hız vermişti. ABD'deki ilk panel teknolojilerine yönelik patent şirketini kuran firma, geçen ay Bloomberg tarafından iddia edilen Novaled alımını resmen duyurdu.

PIN OLED adında bir ürün geliştirerek OLED aydınlatma sektöründe dikkatleri üzerine çeken Almanya merkezli Novaled, aydınlatmanın yanı sıra mobil cihazlara entegre edilen görüntüleme birimleri için de çeşitli materyaller ve üretim teknikleri geliştiriyor. 2011'de Samsung'un girişim yatırımlarından sorumlu şirketi tarafından %9.9'luk hissesi satın alınan OLED uzmanı artık tamamen Samsung grubunun elinde bulunuyor.

347 milyon dolarlık bir anlaşmayla %40'lık hissesi Samsung Electronics, geri kalan %50.1'lik hissesi ise; yine Samsung grubuna bağlı Cheil Industries'e devredilen Novaled'in ilerleyen dönemlerdeki performansına göre 30 milyon avroluk bir teşvik ödemesi yapılacak.

Almanya'nın Saksonya eyaletine bağlı Dresden şehrindeki Novaled'e ait ar-ge merkezini genişletmeyi planlayan Samsung, firmanın mevcut OLED materyal ve üretim teknolojileriyle alakalı projelerini destekleyerek seri üretim ve diğer alanlardaki zorlukları gidermeye çalışacak. Yayımlanan bir raporda sektörün en yenilikçi 10 firması arasında gösterilen Novaled, geçen sene 2.25 milyon dolar zarar açıklamıştı. Büyük potansiyele sahip projeler üzerinde çalışan Avrupalı firma, Samsung çatısı altında bu operasyonlarını tamamlayabilmeyi umut ediyor.

Yazar:Bilal Akgündüz