Menü Arama

Samsung, gelecek yılki iPhone için OLED ekran üretimini %50 artıracak

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Samsung, gelecek yılki iPhone için OLED ekran üretimini %50 artıracak

OLED endüstrisinin mutlak hakimi Samsung, halihazırda 300 milyonu aşmış olan yıllık OLED ekran üretimini %50 artırmak için yeni bir yatırıma hazırlanıyor. Nikkei'nin endüstri kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, 6,8 milyar dolarlık yatırımla Samsung Display'in 2017 üretim hacmine 200 milyon ekleme yapılması planlanıyor.

2017 model 5,5 inçlik iPhone için Apple'den 100 milyon panel siparişi aldığı iddia edilen Samsung, OLED piyasasının en büyük müşterisi olmaya aday rakibinin birincil tedarikçisi konumunda. 2018 ile birlikte tüm yeni telefonlarında OLED ekran kullanmaya başlayacak olan Apple, Samsung Display dışında LG Display ve Japan Display firmalarından da düşük hacimde panel alımı gerçekleştirecek.

Son üç senedir ekran teknolojileri için yıllık ortalama 4,3 milyar dolar ar-ge harcaması yapan Güney Koreli üretici, uzun süredir üzerinde çalıştığı OLED ekran teknolojileriyle önümüzdeki yıldan itibaren en büyük rakibi üzerinden kar elde etmeye başlayacak. Donanım üreticisi Samsung Display ve Samsung System LSI şirketlerine en az Samsung Electronics ve Samsung Mobile kadar önem göstermesi, holdingin birçok donanım sektöründe dünyanın bir numarası olması ve tüketici elektroniği sektörü kadar gelir getiren yan iş kolları oluşturmasını sağladı. OLED'e yapılacak yeni yatırımların da hiç kuşkusuz yüksek getirisi olacaktır.