Menü Arama

Tizen işletim sistemi Samsung Z1 özellikleri ve tanıtım görüntüleri

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Tizen işletim sistemi Samsung Z1 özellikleri ve tanıtım görüntüleri

Sonunu bir türlü getiremediği Tizen platformu çalışmalarıyla Android geliştirici dünyasının diline düşen Samsung, yeni bir cihaz tanıtımı daha gerçekleştirdi. İlk Tizen telefonu Samsung Z'den sonra giriş seviye bir model geliştirmeye karar veren firma, Hindistan'ın Mumbai şehrinde düzenlediği bir etkinlikte, Samsung Z1 adını verdiği cihazı gün yüzüne çıkardı.

4 inçlik 800 x 480 piksel PLS ekran, 1,2 GHz çift çekirdekli işlemci, 768 MB RAM, 4 GB hafıza, microSD kart yuvası, 3 MP arka, 0,3 MP ön kamera, Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 4.0, FM radyo, A-GPS, çift SIM yuvası, 1.500 mAh pil ve Tizen Store uygulama mağazasını beraberinde getiren Tizen 2.3 işletim sistemi, Z1'in genel detaylarını oluşturuyor. Beyaz renkli sürümü sergilenen bütçe dostu akıllı telefon, Samsung'un ucuz Android cihazlarıyla aynı tasarım anlayışını benimsiyor. Üstelik TouchWiz kullanıcı arayüzlü yazılım da ek fonksiyonlarıyla Android platformunu anımsatıyor.

Hindistanlı operatörlerle anlaşarak altı ay için 500 megabaytlık internet hizmetini ücretsiz olarak Z1 kullanıcılarına vereceğini müjdeleyen Güney Koreli üretici, cüzi bir fiyatlandırmayla Tizen ekosisteminin giriş seviyeden pazara sokmayı deneyecek. Bakalım şirketin bu Tizen hamlesi de hüsranla mı sonuçlanacak.