Menü Arama

SanDisk, dünyanın en hızlı 64 GB microSDXC kartını tanıttı

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
SanDisk, dünyanın en hızlı 64 GB microSDXC kartını tanıttı


Kaliforniya merkezli bellek çözümleri uzmanı SanDisk, yeni nesil microSDXC hafıza kartlarını resmen duyurdu. "Dünyanın en hızlı microSDXC çözümü" olarak tanıtılan hafıza kartların microSDHC sürümü ve 16/32/64 gigabaytlık depolama versiyonları mevcut olacak. Class 10'un yanı sıra UHS-1 olarak bilinen hız standardına da destek sunan SanDisk Extreme serisi microSDXC'ler, 4K Ultra HD video oynatabilme ve kayıt kabiliyetine sahip elektroniklerin için biçilmiş kaftan.

UHS-1 destekli akıllı telefon, tablet ve görüntüleme çözümleri gibi aygıtlarda 80MB/saniye okuma, 50MB/saniye yazma hızına (16 GB sürümünde 30MB/saniye yazma hızı) ulaşabilen SanDisk Extreme microSDXC, UHS-1 desteği sayesinde teorik olarak 104MB/saniye veri alışveriş hızına kadar ulaşabiliyor. Ancak günlük kullanımda bu tür hızlara çıkmanın pek mümkün olmadığı bildiriliyor. Ayrıca birçok akıllı telefon ve tablet bilgisayarın UHS-1 hız standardına destek sunmaması, kullanıcıların en fazla Class 10 seviyesinde rakamlar elde edebileceğini gösteriyor.

Exynos 5 Octa çipsetli Samsung Galaxy S4 ve kısıtla sayıda diğer bazı mobil aygıtlar tarafından desteklenen UHS-1 standardının yanı sıra Class 10 performansıyla da rakip kartlara üstünlük sağlamayı başaran SanDisk Extreme serisi, su, manyetik alan, şoka karşı dayanıklı ve -25 ile 85 derece sıcaklık değerlerinde işlevselliğini koruyabiliyor. SD kart aparatıyla gelen ömür boyu garantili hafıza kartlarının önümüzdeki haftalarda dünya genelinde satışa sunulması bekleniyor. UHS-1 hız standardına destek sunan SanDisk Extreme modellerinin resmi sayfasına aşağıdaki kaynak bağlantısından ulaşabilirsiniz.



Yazar: Bilal Akgündüz