Menü Arama

Sony Xperia Z Ultra resmen tanıtıldı

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Sony Xperia Z Ultra resmen tanıtıldı

Büyük ekranlı telefonların bu kadar talep görmesi teknoloji dünyasında pek beklenen bir olasılık değilken, günümüzde artık farklı bir segment olan pazar için firmaların ayrıca çalıştığı artık bir gerçek. Sony de bu rekabetin içinde kendine yer ararken, Xperia Z Ultra ile çok iddialı bir giriş yapıyor.

6.44 inç büyüklüğündeki ekranıyla bu segmentte büyük ekran liderliğini de ele geçiren telefon, tablet akıllı telefon melezinde donanım itibari ile de en güçlü cihaz oluyor. 2.2 GHz hızında dört çekirdekli Krait 400 mimarisini kullanan Snapdragon 800 model işlemci performans testlerinde gücünü kanıtlarken, cihaz 2 GB RAM ve Adreno 330 grafik birimi ile destekleniyor.


Ekranında Triluminous teknolojisini kullanan Sony, tasarımda da 6.5 mm incelikle yine bu segmentte başka bir liderliği de ele geçiriyor. Exmor RS sensörünü kullanan 8 MP çözünürlüğünde arka ve 2 MP ön kamera 1080p video kaydı yapabiliyor. İnce tasarım ve güçlü donanım 3000 mAh batarya ile desteklenirken, telefon tıpkı Xperia Z gibi su geçirmezlik ve toza dayanıklılık sertifikası olan IP58’e sahip.

Ekranda kullanılan teknoloji sayesinde kalem kullanımına da izin veren telefon Temmuz ve Eylül ayları arasında tüm dünyadaki teknoloji vitrinlerindeki yerini alacak. Telefonun ülkemizde geliş tarihinde bu dönemlere denk gelmesi beklenirken, fiyatı hakkında ise henüz bir bilgi yok.





Sony Xperia Z Ultra özellikleri:

Sony Xperia Z Ultra

Sony Xperia Z Ultra ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız