Menü Arama

Xperia Z1 ve Xperia Z Ultra, Android 4.3 Jelly Bean sürümüne kavuştu

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Xperia Z1 ve Xperia Z Ultra, Android 4.3 Jelly Bean sürümüne kavuştu

Sony'den gelen kasım ayındaki son Android güncelleme açıklamasında, 4.3 versiyonlu yazılım için içerisinde bulunduğumuz dönem işaret edilmişti. Aralığın yarısını geride bıraktığımız şu günlerde vaadini yerine getirerek Android 4.3 yükseltmesini bazı müşterileriyle buluşturmaya başladı. Bu seneki son amiral gemi telefonu Xperia Z1 ve ilk telefon-tablet melezi, 6,44 inçlik Xperia Z Ultra'yı en güncel Jelly Bean versiyonuna güncelleyen Sony'nin üretici yazılımı paketine eşlik eden bazı yenilikler şöyle;

– Project Butter iyileştirmeleriyle daha pürüzsüz bir arayüz ve performans vaat eden Android 4.3 Jelly Bean

– Xperia Z Ultra için Sony'nin Smart Social Camera uygulaması

– Güncellenmiş çekirdek ve önyüklü oyunlar, uygulamalar,

– Sony'nin bulut depolama servisiyle bütünleşen yeni WALKMAN, Albums ve Video dijital içerik programlarıi

– İndirilebilir tema ve diğer arayüz ögelerini kapsayan Sony'nin kendine özgü fonksiyonu Xperia Themes

– Xperia in Business ve Android 4.3'ün güvenlik düzenlemeleri

OTA yoluyla dağıtılan Android 4.3 Jelly Bean güncellemesi, halihazırda sadece Xperia Z1 ve Xperia Z Ultra'yı kapsıyor. İlerleyen günlerde Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR, Xperia Tablet Z, Xperia SP, Xperia T, Xperia TX ve Xperia V de bu işletim sistemiyle buluşacak. Yavaş yavaş dünyaya dağıtılacak üretici yazılımının ne zaman Türkiye'deki cihaz sahiplerine ulaştırılacağı bilinmezken; güncelleme takviminin bir sonraki aşamasında hangi modelleri içerisinde barındıran bir yazılım dağıtımına hazırlık yapıldığı açıklanmadı.

Bluetooth 4.0, OpenGL ES 3.0 grafik API desteğini de beraberinde getiren Xperia Z1, Xperia Z Ultra için Android 4.3 güncellemesi, 14.2.A.0.290 yapı numarası ve 3.4 çekirdek sürümüne sahip. Cihazınızı bilgisayara bağlayıp Sony PC Companion yardımcı programı aracılığıyla güncellemeyi kontrol edebilirsiniz.