Menü Arama

Sony Xperia Z3'e ait test sonuçları ve teknik detaylar yayımlandı

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Sony Xperia Z3'e ait test sonuçları ve teknik detaylar yayımlandı

OmniBalance tasarım anlayışının değişime uğrayacağı Sony markalı yeni amiral gemi telefonu, önümüzdeki ayın ilk günlerinde resmiyet kazanmış olacak. D6603 model numarasını taşıdğı farklı sızıntılar sayesinde öğrenilen üst düzey telefon, bir klasik haline gelen GFXBench sızıntılarına dahil olmaktan geri durmadı. Dün ünlü test aracının sistemine yüklenen sonuçlar, sonraki Xperia Z versiyonuna ait tüm teknik detayları gözler önüne serdi.

Xperia Z2 kullanıcılarını pek rahatsız etmeyeceği kesinleşen yeni Sony telefonu, donanım özellikleri hususunda herhangi bir yenilik sunmayacak. Yine 2,2 GHz hızında dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 801 çipset, 3 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, 20,7 MP ana kamera, 2 MP ön kamera ve Android 4.4 KitKat işletim sistemini beraberinde getirecek olan Xperia Z3, bir ihtimal arka kamera sensöründe bir değişim yaşayabilir. İddialar, özelleştirilmiş bir versiyonu iPhone 6'da kullanılacak olan Sony IMX220 sensörünün 20,7 MP'lik sürümüyle Sony'nin son üst düzey telefonunda kendine yer bulacağına işaret ediyor. Bunun dışında diğer bir donanım yeniliğini kablosuz şarj desteğiyle görebiliriz.

3 Eylül'deki IFA 2014 basın konferansıyla resmiyet kazanacak olan Xperia Z3'e daha küçük boyutlu Xperia Z3 Compact eşlik edecek. Aynı özelliklerdeki bu cihazın da yenilenmiş bir alüminyum çerçeve dizaynını benimsemesi bekleniyor. Sızan kasa görüntüleri, daha kavisli ve mat görünümlü bir alüminyum aksam tasarlandığını doğrulamıştı. En doğru detaylar için bizi takip edin.