Menü Arama

Sony Xperia Z3 ailesi için Android 5.0 Lollipop güncelleme tarihi

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Sony Xperia Z3 ailesi için Android 5.0 Lollipop güncelleme tarihi

Geçen gece CES 2015 kapsamındaki büyük basın konferansını gerçekleştiren Sony, Lollipop güncellemesine dair heyecan verici bir duyuruda bulundu. Dünkü konferansta sahneye gelen Sony Electronics başkanı ve aynı zamanda COO'su Michael Fasulo, Xperia Z3 ailesi için yeni Android işletim sisteminin önümüzdeki ay dağıtılmaya başlayacağını müjdeledi.

Daha önceki açıklamasında tüm Xperia Z cihazlarını Android 5.0'a yükselteceğini beyan eden Japon elektronik devi, dağıtıma Xperia Z3, Xperia Z3 Dual, Xperia Z3 Compact, Xperia Z3 Tablet Compact modelleriyle başlayacak. Şubatta sıraladığımız bu ürünlerini dünya genelinde Lollipop sürümüne güncelleyecek olan üretici, akabinde Xperia Z2 ailesi ve Xperia Z1 ve son olarak Xperia Z'ye kadar son iki yıldaki tüm Z serisi modellerini son sürüm Android yazılımıyla buluşturacak.

Güncellemenin Material Design anlayışına uygun olarak yenilenmiş bir kullanıcı arayüzü ve Sony uygulamalarının en güncel sürümlerini beraberinde getireceği ifade ediliyor. Xperia M, Xperia C veya Xperia T modellerinden bazıları Lollipop güncellemesi alacak olsa da, şuan için Xperia Z dışındaki cihaz aileleri için kesinleşmiş bir bilgi bulunmuyor.