Menü Arama

TCL, BlackBerry markasının kullanım haklarını satın aldı

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
TCL, BlackBerry markasının kullanım haklarını satın aldı

Kendi telefonlarını tasarlayıp üretmek gibi faaliyetlere son verdiğini açıklayan BlackBerry, sadece yazılım ve mobil servis geliştirmeye odaklanacağını belirtmişti. Bugün firmayla lisans anlaşması imzalayan Çinli TCL Communications, BlackBerry markasıyla akıllı telefon üretimi ve satışının devam edeceğini duyurdu.

Daha önce Fransız Alcatel markasının kullanım haklarını satın alıp küresel pazara açılan TCL, uygun fiyatlı çözümleri ve avantajlı operatör anlaşmaları sayesinde halihazırda Amerika'da en çok satış yapan dördüncü üretici konumunda. Türkiye ve Avrupa'da da ciddi ilerleme kaydeden firma, marka portföyüne BlackBerry'yi de ekleyerek mobil sektördeki pazar payını artırmak istiyor.

BlackBerry, Hindistan, Endonezya, Bangladeş, Nepal ve Sri Lanka pazarları için Hindistanlı bir üreticiyle işbirliğine gittiği için TCL'nin marka kullanım anlaşması bu ülkeleri kapsamayacak. Fakat geri kalan tüm ülkelerde BlackBerry yazılım ve servislerini tecrübe etmek isteyen tüketiciler TCL'nin geliştirip üreteceği akıllı telefonları kullanacak.