Menü Arama

Turkcell, Gebze kod adlı ilk yerli akıllı telefonu T40'ı tanıttı

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Turkcell, Gebze kod adlı ilk yerli akıllı telefonu T40'ı tanıttı


Gebze kod adıyla sene başından beri çalışmaları devam eden Turkcell'in yerli akıllı telefon projesinde sona gelindi. Bugün İstanbul'da düzenlediği bir basın etkinliğinde cihazın 700 kişilik bir ekip tarafından gerçekleştirilen geliştirme faaliyetlerinin tamamlandığını müjdeleyen firma CEO'su Süreyya Ciliv, seri üretim için son hazırlıkların yapıldığını duyurdu.

4.0 inç büyüklüğünde WVGA (800 x 480 piksel) IPS LCD ekran, 1.2 GHz çift çekirdekli ARM Cortex-A5 işlemci ve Adreno 203 GPU'ya sahip Qualcomm Snapdragon S4 Play MSM8225 çipset, 1GB RAM, 4 GB dahili hafıza, 5 MP kamera, Android 4.1 Jelly Bean işletim sistemi ve Turkcell tarafından geliştirilen yeni bir kullanıcı arayüzünü beraberinde getiren T40, Türkiye'nin ilk yerli akıllı telefonu olarak nitelendiriliyor olsa da ilk etapta Çin'de üretilmeye başlayacak.



Yıl sonuna kadar T40'ın üretim operasyonlarının bir kısmını Türkiye'ye kaydıracaklarını belirten Turkcell, yeni mobil cihazı için beş farklı desen seçeneği olan özel arka kapaklar tasarlamış ve telefonu kültürümüze uygun çeşitli zil sesleriyle donatmış. Turkcell T40Tüketicilerin kullanım alışkanlıklarına göre Android işletim sistemine entegre edilmiş Mobil Asistan, Çaldır-Kapat gibi yazılımsal fonksiyonları bünyesinde barındıracak T40, eylülün sonunda Turkcell bayileri ve teknoloji mağazalarındaki yerini alacak. Bütçe dostu bir fiyatla satılabilmesi adına çift taşıyıcılı HSPA desteği eklenmeyen ve Turkcell'in yeni iş ortağı Qualcomm'un Snapdragon S4 Play serisi mensup ekonomik bir yongasından gücünü alacak akıllı telefon, Türkiye dışında Turkcell'in hizmet verdiği diğer ülkelerde de piyasaya sürülecek.

Turkcell T40 ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz