Menü Arama

Türkiye, 4G mobil iletişim hizmetine 2015'te kavuşacak

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Türkiye, 4G mobil iletişim hizmetine 2015'te kavuşacak

Yedincisi düzenlenen Turkcell Teknoloji Zirvesi, ilk gününde 6000'i aşkın ziyaretçiyi ağırladı. Birçok farklı oturumda yeni nesil teknolojilerin sergilendiği organizasyon, aynı zamanda Turkcell'in 20. yıl resepsiyonuna da ev sahipliği yapıyor. Bu resepsiyona ana konuşmacı olarak katılan Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv, 4G iletişim teknolojilerinin ne zaman Türkiye'de olacağını açıkladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından aktarılan son gelişmelere göre, önümüzdeki yıl 4G mobil şebeke hizmetleri resmen kullanıma açılacak. Halihazırda Turkcell ve Vodafone'ye ait 4G destekli operatör telefonları piyasaya sürülmüş durumda. Yeni nesil iletişim tekniklerinin Avrupa'da hızla yayıldığı bir dönemde, Türkiye'de satılan akıllı telefonların da 4G desteğini beraberinde getirdiğini biliyoruz. Hal böyle olunca, dördüncü nesile geçişin 3G'de olduğu kadar kapsamlı bir değişime ihtiyaç duymayacağı tahmin ediliyor.

3G'nin 2009'da Türkiye'ye giriş yapmasının akabinde 4G için kolları sıvayan telekomünikasyon ekipmanı tedarikçileri ve mobil iletişim şirketleri, 2015'teki 4G dağıtımına altyapı olarak zaten hazır. Bundan sonra operatörlerden daha geniş veri paketleriyle tüketicinin yeni teknolojileri doyasıya kullanabilmesini sağlaması bekleniyor. Aksi takdirde 3G planlamasında olduğu gibi ilk yıllarında el yakan bir teknoloji geçişi hiç kimseyi tatmin etmeyecektir.