Menü Arama

Vodefone fiber internet ağını 2,5 katına çıkaracak

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Vodefone fiber internet ağını 2,5 katına çıkaracak

İnternet kullanıcılarının hayatını kolaylaştıran fiber internetle ilgili Vodafone’dan önemli bir adım geldi. Vodafone, Türkiye Elektrik İletim A.Ş.'nin (TEİAŞ) enerji iletim hatlarında bulunan fiber optik kablolarının kullanım hakkı ihalelerini, 45 milyon 699 bin euro (128 milyon TL) bedelle 15 yıllığına aldı.
Böylece Vodafone Türkiye, kullanım hakkını aldığı mevcut hatlara erişim için kuracağı ek fiber optik ağıyla da toplam fiber hat altyapısını 2,5 katına çıkaracak.

Vodafone'un TEİAŞ'tan kullanım hakkını aldığı fiber ağ, ilk etapta 3x100 Gbps'lik kapasite sunacak. Ek yatırımlarla yeni kurulacak fiber optik ağla birlikte maksimum kapasite 80x100 Gbps'ye çıkacak.

Vodafone Türkiye'nin santral ve transmisyon toplama merkezlerinin TEİAŞ'ın hatlarına bağlanması ile toplamda 2,5 katına çıkacak Vodafone Türkiye'nin fiber ağı, Vodafone Grubu'nun tüm dünyadaki 1 milyon kilometreyi aşan fiber ağıyla da entegre olacak. Böylece, Türkiye'nin Avrupa'dan Asya'ya fiber köprü olmasını da sağlayacak. Bu altyapı, gelecek mobil iletişim teknolojilerinde kullanıcılara 1 Gbps'ye kadar bant genişliğinin karşılanmasına imkan tanıyacak. Vodafone, TEİAŞ'tan kullanım haklarını aldığı fiber ağlar ile Türkiye'nin dört bir yanına "süper internet" hizmetini götürmeyi hedefliyor.