Menü Arama

Xiaomi, 2016'da LG'den OLED ekran alımına başlayacak

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Xiaomi, 2016'da LG'den OLED ekran alımına başlayacak

Gelecek yıl akıllı telefonlar için OLED ekran satışlarını artırmayı hedefleyen LG Display, Çin'deki görüşmelerinden olumlu sonuçlar elde etmeye devam ediyor. Daha önce Oppo ve Vivo ile anlaşmak üzere olduğu açıklanan şirket, şimdi de Çin pazarının en büyük telefon üreticilerinden Xiaomi'yle yeni tedarik anlaşması imzalamaya çok yakın. Kore basının son haberine göre, Xiaomi ile fiyat pazarlığı devam eden LG, 2016 ikinci çeyreğinde tedarik faaliyetlerine başlayacak.

Huawei ile birlikte Çin akıllı telefon piyasasının liderliği için rekabet eden Xiaomi, genişleyen ürün yelpazesinde OLED ekranlı çözümlere ciddi bir pay ayırmak istiyor. Şimdiye kadar Samsung'un hakim olduğu pazardan Uzak Doğulu isimlerle anlaşarak kendine pay çıkarmak isteyen LG Display, sektörün bu güçlü oyuncusunu yanına çekerek hedeflerine ulaşmaya çalışacak.

Henüz kesin anlaşma sağlamadığı, ancak sene sonuna kadar tedarik anlaşmasına varılacağını ileri süren kaynak, OLED ekranların 2016 ikinci çeyreğinden itibaren Xiaomi'nin eline geleceğini ifade ediyor. Çinli iş ortağına daha önce de OLED tedariğinde bulunan LG'nin önümüzdeki sene için çok daha geniş hacimli bir sipariş aldığı tahmin ediliyor.