Menü Arama

Xperia Z1s, Sony'nin resmi internet sitesinde görüntülendi

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
Xperia Z1s, Sony'nin resmi internet sitesinde görüntülendi

Mobil cihaz üreticilerinin telefon-tablet melezi segmentinde yaşanan patlama sonrası geniş ekranlı telefonlara yoğunlaşması, küçük ekranlı üst düzey aygıt pazarının daralmasına yol açtı. Piyasadaki bu eksikliği gidermek için HTC ve Samsung gibi üreticilerin geliştirdiği mini modelleri talebi karşılamakta pek başarılı olamadı. Ancak yıl sonuna doğru Japonya'da resmen satışa çıkacak Xperia Z1 f, bu soruna çözüm olabilecek nitelikleri yapısında ihtiva ediyor.

4.3 inç büyüklüğünde HD (1280 x 720 piksel) TRILUMINOS ekran, 2.2 GHz dört çekirdekli Krait 400 işlemci, Adreno 330 GPU'lu Qualcomm Snapdragon 800 MSM8974 çipset, 2GB sistem belleği, 16 GB dahili hafıza, 20 MP Sony Exmor RS kamera sensörü ve 2.300 mAh pille donatılan akıllı telefon, 140 gram ağırlık, 65 milimetre genişlik, 127 milimetre yükseklik ve 9,4 milimetre kalınlığa sahip.

Şimdilik yalnızca NTT Docomo operatörü için özel olarak hazırlanan Z1 f resmiyet kazanmış durumda. Fakat gün içerisinde Sony'nin resmi internet sitesinde kısa süreliğine listelenen Xperia Z1s, Xperia Z1'in uluslararası mini modelinin çok yakında resmen tanıtılacağına işaret ediyor. Xperia ray 3, Honami mini ve Xperia Z1 mini gibi isimlerle anılan Android işletim sistemli amiral gemi sınıfındaki en küçük akıllı telefonun 2014 ilk çeyreğinde satışa çıkması bekleniyor.