Menü Arama

YouTube Pip Modu iOS Kullanıcılarıyla Buluşuyor

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş
Whatsapp'da paylaş
YouTube Pip Modu iOS Kullanıcılarıyla Buluşuyor

YouTube, iOS cihazlar için test aşamasını sonunda tamamladı. Merakla beklenen PiP modu kısa sürede içerisinde iOS işletim sistemine sahip cihazlarda kullanılmaya başlanacak.
YouTube PiP özelliği yani Picture in Picture (Resim İçinde Resim) modu sayesinde kişiler artık, video izlemek için sadece YouTube uygulamasını açık tutmak zorunda kalmayacak. Farklı bir pencere açıkken, aynı zamanda YouTube videosu da açık olup, izlenebilecek.

2021 yılında denenmeye başlanan YouTube PiP özelliğinin test çalışmalarında öncelik YouTube Premium abonelerine öncelik verildi. Ve nihayet iPhone ve iPad cihazlar için hazır hale getirildi.

Yeni özellik Nisan ayında kaybolmuş durumda. Şu andan itibaren bu özelliği denemek isteyen kişilere denemeye çalışılan özelliğin kapatıldığına dair bir bildirim çıkmakta. Ama bu özelliği daha önceden test aşamasında etkinleştirmiş olan iPhone ve iPad cihazlarında ise söz konusu özellik daha etkin bir şekilde yer almaktadır.

PiP Modu özelliğini hiç kullanmamış olan iOS cihazlarda ise bu özelliğe şu an ulaşılamıyor. Henüz tüm kullanıcılarının kullanımına açılmayan bu özelliğin yakın zamanda tüm iOS cihaz kullanıcılarına sunulması bekleniyor. Konuyla ilgili olarak YouTube kısa süre içerisinde bir açıklama yapacak.